Viaţa – un zid cimentat cu vorbe sau fapte?

Share Button

Natura lucrurilor este aceea de a FI şi mai puţin de a vorbi!

Dar noi, oamenii, suntem fiinţe vulnerabile. Avem frici, judecăţi, limite, EGO crescut în exces care ne împiedică să FIM. Dar ne susţin să vorbim mai degrabă. Uneori nu le conştientizăm, alteori judecăm, arătând spre cei din jur ceea ce noi nu putem.

De-a lungul timpului am descoperit că vorbitul derivat din A FI este multa mai curpinzător şi mai încărcat. Este mult mai profund şi mai aducător de linişte.

Cum o relaţie poate fi superficială sau profundă aşa şi noi putem tinde spre o viaţă superficială sau profundă. Derivată din ceea ce arătăm şi mai puţin prin ceea ce vorbim.

Un zid construit din vorbe se poate spulbera la o adiere mai intensă a vântului. A vântului VIEŢII. Un zid construit din fapte are rădăcini profunde, are la bază valori, muncă şi este ridicat cu energia vieţii. Energia care ne duce mai departe.

Toate evenimentele din jurul nostru din ultimele săptămâni au avut implicaţii deosebit de profunde. La mai multe niveluri. Fiecare a perceput ceea ce a fost pregătit să perceapă şi să înţeleagă.

O direcţie a fost aceea ca poate avem nevoie mai mult să FIM şi mai puţin să vorbim. Mai mult să demonstrăm valoarea şi utilitatea noastră şi mai puţin să o discutăm.

Să FIM şi apoi să le acordăm celor din jur capacitatea de a ne alege sau nu.

În natura noastră vulnerabilă avem tendinţa de a vorbi mult. Despre noi, despre ceea ce am citit, văzut, înţeles. Despre lumea din jur şi rolul nostru în această interdependenţă a materiilor.

Despre ceea ce am fost, suntem sau am putea fi. Despre lumea ideilor, gândurilor şi a imaginaţiei.

Îmi acord în primul rând credit şi îmi cresc iubirea şi stima de sine când aleg să FIU.

Ridic ochii spre cer şi sunt recunoscătoare pentru viaţă în urma a ceea ce am simţit, FIIND.

Mă bucur de relaţiile şi oamenii din jurul meu mai mult când înţeleg că, mulţumită lor pot FI mai mult.

Avem puteri nebănuite care se trezesc la viaţă în momentul în care alegem să FIM şi mai puţin să vorbim!

Numai bine,

Raluca

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *