Tabloul, Infinitul şi paharul de şampanie

Share Button

Ce legătură ar exista între un tablou, Infinitul şi un pahar de şampanie mă poţi întreba.

Am ales aceste 3 elemente pentru a le reprezenta vizual, ca simboluri la întrebările:

1. Ce mă leagă de ţara mea?

2. Ce mă leagă de munca/educaţia mea

3. Ce mă defineşte?

Nu pot spune cât de mult mă bucură exerciţiile de introspecţie, realizate din când în când. În acele momente eşti singur/ă cu tine, nu poţi fugi nicăieri iar rotiţele creierului trec la un nivel superior de acceleraţie.

Iar partea frumoasă este că observi ceea ce EŞTI în momentul AICI şi ACUM. Ce ai devenit, cum ai integrat această evoluţie şi gradul de conştiinţă la care ai capacitatea de a spune despre tine una-alta şi a asuma totul aşa cum este.

Mingea la fileu mi-a fost ridicată astăzi de către un trainer talentat, glumeţ şi pus pe fapte mari. Totul s-a desfăşurat în cadrul unui proiect despre proiectele europene care ne-a propus să le explorăm dincolo de mituri.

Uneori îmi rezerv timp pentru introspecţie dar de cele mai multe ori apreciez provocările, cu alte cuvinte, întrebările din exterior.

În cadrul acestui exerciţiu am fost rugată să răspund la întrebările de mai sus. Şi, spre surprinderea mea întrebările care îmi sunt adresate direct şi au legătură cu identitatea, rolul, scopul meu îmi produc trăiri de tot felul.

Înţelegând şi asumându-mi procesul evoluţiei aflu tot timpul câte ceva despre mine şi adaug câte un update când este cazul. Iar întrebările de acest gen au rolul de a media drumul spre acest update.

Fiind o persoană curioasă şi o exploratoare dedicată a traseelor, experienţelor şi persoanelor care îmi apar în viaţă aştept cu amuzament acest tip de întrebări/exerciţii.

De ce apare amuzamentul în discuţie?

Pentru că indiferent ce am fost, sunt şi voi deveni acest proces de explorare mă inspiră şi mă amuză totodată. Îi alătur surpriza şi constatarea iar răspunsurile despre mine devin o parte firească din experienţa vieţii per ansamblu.

Mă amuză ceea ce îmi place la mine dar mai ales mă amuză ceea ce îmi displace. Dar cum viaţa este despre un balans de forţe, uneori inegal, îmbrăţişez acceptarea. Cu amuzament, implicare, acceptare şi în acelaşi timp detaşare provocările devin exerciţii cu cel puţin o soluţie.

Iar acum, dincolo de concluziile mele vă prezint răspunsurile. Aşadar:

Prima întrebare a fost cea mai grea. Asta pentru că nu am gândit-o niciodată până acum. Însă am simţit-o la un moment dat.

1. Ce mă leagă de ţara mea?

În cadrul acestui tablou am desenat trei elemente – primul plan şi cel mai important a fost reprezentat de oameni. În România mă simt acasă indiferent de mediul în care activez. Asta am simţit în orice colţ de ţară am colindat – singură sau însoţită m-am integrat în mediu, m-am adaptat contextului şi m-am împrietenit cu oamenii din jur.

Al doilea plan este reprezentat de cultura, simbolurile şi tradiţiile.

Iar dacă adaug peisajele şi natura ca planul trei şi cadru care îmi inspiră călătoriile, experienţele sunt recunoscătoare originii mele.

Am putut trage aceste concluzii întrucât am simţit şi aşa NU. Experienţa mai îndelungată din străinătate şi munca acolo m-au determinat să înţeleg mai bine ce mă leagă de ţara mea. Spun DA oricând călătoriilor dar simt nevoia să revin la origini.

Cel mai mult am învăţat în viaţă prin aşa NU. E nevoie să trăim experienţa în sine pentru a avea capacitatea de a alege ce dorim să simţim apoi setăm conştient intenţia pentru a construi spaţiul de manifestare.

2. Ce mă leagă de munca mea?

Primul gând care mi-a venit în minte este că mi-am dorit ca prin munca mea să exprim o parte din mine şi ceea ce sunt. Cele mai importante elemente care alcătuiesc tabloul sunt:

Ideile – trăiesc într-o lume a Ideilor şi le îmbrac într-o formă pentru a le exprima în planul acesta material şi a fi de folos celorlalţi. Ideile gândite, asamblate şi materializate devin un motor care îmi stimulează fiinţa

Valorile – ideile asamblate şi materializate sunt legate prin valori şi integrate în lume

Infinitul şi Creaţia – munca este un mediu care îmi stimulează aceste rezervoare nevăzute dar relevante în viaţa mea. Din aceste fluxuri se nasc ideile care stimulate de valori nasc forme armonioase

3. Ce mă defineşte?

Un pahar de şampanie – simplitate, efervescenţă, experienţe cu poveşti

Numai bine,

Raluca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *