Schimbarea pozitivă prin creativitate, leadership şi spiritualitate

Share Button

O nouă ordine cere noi opţiuni sau soluţii. Iar prin noua ordine mă refer la noua realitate în care trăim modelată de tendinţele din tehnologie, marketing online şi offline, explorarea individualităţii, raportarea individului la sine şi la lume.

Viaţa se desfăşoară în funcţie de alte coordonate iar procesul evoluţiei este cât se poate de natural şi firesc. Ritmul însă se poate stabili în funcţie de aspiraţiile, dorinţele sau valorile individuale.

Există o libertate de manifestare şi o accesibilitate în ceea ce priveşte informaţia astfel încât ne putem conecta, în mod autentic la ceea ce suntem şi dorim. Libertatea de manifestare susţine libertatea individuală astfel încât orice neclaritate referitoare la locul nostru în lume, scopul îşi are cel puţin câteva soluţii.

Realitatea de astăzi are nevoie de un profil individual armonizat. Iar în această CĂLĂTORIE spre armonie ne manifestăm valorile, dorinţele şi intenţiile. Prin armonie înţeleg explorarea şi asumarea acelor elemente ce reprezintă holistic fiinţa umană: educaţie, creativitate, valori, autocunoaşterea, comunicarea interpersoanlă, înţelegerea, exprimarea valorizării şi a stimei de sine, dezvoltarea cognitiv-emoţională, asumarea, temerilor, frustrărilor, emoţiilor, restructurarea scenariului de viaţă şi evaluarea experienţelor trăite.

Întâlnesc multe persoane în activităţile mele din fiecare zi şi observ. Sunt persoane proactive dar cele mai multe sunt pasive. Pasivitatea reprezintă conformarea în faţa a ceea ce este dat şi acceptarea realităţii chiar dacă este cât se poate de evident că există o lipsă de armonie între planurile fiinţei.

Pentru a iniţia şi a promova o schimbare pozitivă la nivel de grup, comunitate sau societate avem nevoie de persoane armonizate – este modelul antreprenorului secolului XXI, omul care şi-a înţeles şi cultivat creativitatea, noul model de leadership bazat pe educaţie personală, model pentru ceilalţi şi accesarea spiritualităţii, ca parte importantă a manifestării rolului său în această lume.

Antreprenorul este orice persoană care a setat o intenţie de manifestare a potenţialului şi un plan de manifestare a acesteia. Potenţialul este suma dorinţelor, abilităţilor şi cunoştinţelor personale care, transformate în acţiuni şi trăite produc o schimbare pozitivă. Rezultatul acţiunii oferă satisfacţie individului iar aportul adus celorlalţi este superior şi se diferenţiază prin plus valoare.

Realizarea acestui lucru presupune stimularea creativităţii, ca dimensiune esenţială pentru persoana care doreşte să trăiască, să simtă şi experimenteze un nivel superior de viaţă. Creativitatea este o trăsătură intrinsecă a fiinţei umane dar blocată de societate şi mediul educaţional. Un om care înţelege puterea acestei forţe interioare poate periclita ordinea existentă prin acţiunile sau produsele sale. Creativitatea şi educaţia formează împreună motorul evoluţiei individuale şi comunitare.

În aceste vremuri este nevoie de înţelegerea leadership-ului, o trăsătură care derivă din dezvoltarea personală şi spirituală. Nu poţi fi un lider bun dacă nu trăieşti ceea ce promovezi, dacă eviţi anumiţi paşi esenţiali în dezvoltarea ca persoană.

Încet-încet se transferă atenţia spre individ iar pentru a avea o influenţă asupra celorlalţi este nevoie de puterea exemplului – ceea ce eşti, ce gândeşti şi ce faci.

Aspectul spiritual este înţeles la nivel superficial încă. De fapt acest nivel reflectă DE CE? faci ceea ce faci şi cum îi ajuţi pe ceilalţi. Acesta funcţionează în legătură cu nivelul de dezvoltare personală şi a fundaţiei alcătuită din valori, trăsături morale şi sistemul de credinţe.

Dimensiunea spirituală se poate atinge în momentul în care asumi şi înţelegi (din experienţele vieţii sau întâlnirea cu diverse persoane) că eşti mai mult decât un corp fizic iar nevoile tale de bază: semnificaţie, conexiune etc. îşi cer dreptul de a se manifesta pentru a te considera împlinit.

În momentul în care am înţeles importanţa coordonării acestor 3 planuri: creativitate, leadership şi spiritualitate am înţeles că sunt în faţa Noului Eu, mai armonizat şi aflat într-un proces continuu de conştientizare, asumare şi aplicare.

Fiecare din cele 3 părţi ale antreprenorului modern necesită stimulare permanentă (observare, explorare, studiu, experimentare, învăţare) dar, în final, se reflectă în stilul de viaţă, atitudinea şi satisfacţia personală.

Numai bine,

Raluca

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *