Reflectii la sfarsit de an

Share Button

Reflectii asupra anului 2012.

Nu stiu altii cum sunt dar cand ma gandesc la anul care se apropie de final ma incearca tot felul de emotii – bucurie, implinire, recunostinta pentru tot ceea ce am realizat, oamenii pe care i-am intalnit si locurile pe care le-am vazut.

Anul acesta am facut salturi marete, m-am uimit pe mine si am hotarat sa merg mai departe asa. M-am simtit ca un copil care descopera lumea si vrea sa cunoasca din ce in ce mai multe lucruri despre ceea ce il inconjoara.

Am citit carti pline de invataminte, am cunoscut persoane care sunt adevarate modele de inspiratie pentru ceilalti si am avut parte de experiente incredibile de invatare.

Tu ce poti spune acum la sfarsit de an? Ce ai vazut, trait si experimentat in 2012? Ce lectii ai invatat?

Experientele de anul acesta le pot imparti in patru categorii:

  1. cele din AEGEE-Bucuresti (Asociatia Studentilor Europeni) – unde am invatat ce inseamna responsabilitatea
  2. cele in CROS – Centrul pentru Resurse al Organizatiilor Studentesti – unde am invatat intr-un an cat altii in 7 ( un loc in care am intalnit oameni si resurse de o mare valoare)
  3. cele prin care am trecut singura, ca parte a CALATORIEI mele
  4. cele pe care mi le-a oferit ultimul an de facultate (aici as sublinia mai mult relatiile cu anumiti colegi care mi-au devenit prieteni)

Toate acestea m-au ajutat sa inteleg mai multe despre mine, sa adaug mai multe detalii planului meu de viata.

Am devenit mai constienta de timpul pe care il am la dispozitie, de activitatile pe care le realizez in fiecare zi, obiceiurile pe care le-am deprins si cele pe care vreau sa mi le insusesc.

Iata cateva realizari pentru acest an:

  • dedic 5-10 minute dimineata pentru a-mi prioritiza ceea ce am de rezolvat, imi pun ordine in idei, am devenit mai productiva
  • am o agenda simpla, in Excel care ma ajuta sa tin evidenta activitatilor si functioneaza ca un jurnal – in fiecare zi imi propun cel putin o activitate pentru Minte, Corp si Spirit
  • imi rezerv minimum o ora pe zi pentru a citit
  • aloc minimum o ora pe zi pentru a face sport
  • in fiecare zi aloc minim 3-4 ore pentru a realiza activitatile care imi aduc satisfactie

Inainte sa inteleg ca activitatea genereaza starea de implinire si implicit imi acorda un sens in viata timpul trecea si eu ma intrebam cum reusesc altii sa aiba rezultate.

Intr-un moment am inteles ca totul depinde numai de mine si de ceea ce fac eu – este pur si simplu o alegere. Important este sa iti construiesti un VIS si sa actionezi pentru indeplinirea sa.

Aleg sa-mi pierd timpul fara sa am vreun scop, sa am parte de o viata mediocra sau aleg sa-mi construiesc un plan autentic si sa lucrez spre o anumita directie?

Anul acesta am realizat multi pasi, unii mai mici, altii mai stangaci dar pot afirma cu siguranta ca sunt pe calea cea buna, cea a evolutiei asumate.

Fie ca este vorba de Minte, Corp sau Spirit iti recomand sa ai in vedere urmatoarele cuvinte: Activitatea genereaza rezultate iar acestea genereaza satisfactie!

Care este cea mai importanta realizare a ta in anul 2012?

Lasa-mi un comentariu.

Un An Nou asa cum iti doresti!

Numai bine,

Raluca

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *