Persoane creative ce inspiră schimbări pozitive

Share Button

Despre hainele țesute cu motive tradiționale și Izabela Măndoiu

Motivele tradiționale sunt motive de fericire” – pornind de la acest slogan pot afirma cu certitudine și siguranță că Izabela Măndoiu este o reprezentantă de seamă a categoriei Persoane creative ce inspiră schimbări pozitive. Am întâlnit-o în vara lui 2016, în cadrul evenimentului Designers Signature, gazdă fiind hotelul IAKI din Constanța.

Am remarcat atunci simplitatea și energia pozitivă. Dincolo de aceste aspecte am apreciat susținerea, în mod practic, a mișcării de redescoperire și modelare a motivelor, simbolurilor tradiționale cusute, oferind în același timp o perspectivă actuală, contemporană, în tendințe. Astfel, mi-am dorit să o cunosc mai bine pe Izabela Mandoiu, creatoarea brand-ului de haine cu același nume, țesute cu motivele tradiționale autentice, moștenite din moși-strămoși.

Te invit să descoperim ce înseamnă brand-ul Izabela Măndoiu, principiile, filosofia de viață și modul în care manifestarea creativă ne poate ajuta să fim, la rândul nostru surse de inspirație pentru grupul/comunitatea/societatea din care facem parte.

 

  1. Care sunt valorile şi cele mai importante principii după care îţi ghidezi activitatea/viaţa?

 Valorile și principiile după care îmi ghidez viața se intersectează cu majoritatea motivelor de fericire pe care cercetarea națională recent realizată le-a relevat: familia, iubirea, libertatea, cunoașterea, realizările personale, sănătatea. Adaug credința, speranța, încrederea, optimismul, pozitivismul. Toate aceste concepte mă ajută să adaug armonie fiecărei zile, oricât de încărcată sau dificilă ar fi.

 

  1. Ce înseamnă brand-ul Izabela Măndoiu?

Brand-ul Izabela Mandoiu este construit în jurul femeii, căreia îi atribuim puțin din frumosul tradițional autentic și valorile populare. Încurajăm femeia să se îmbrace cu ceea ce îi place și o complimentează, dar să confere ținutei strălucire prin atitudine.

 

  1. Care au fost/sunt persoanele care te-au inspirat şi în ce mod?

Bunica mea m-a inspirat. Ea avea o magie aparte, de a face lucrurile să pară mai ușoare, naturale: viața de familie, munca la câmp, pe lângă casă, activitatea lucrativă. Ea iubește tradițiile și mi-a transmis această apetență pentru valorile populare. La nivel internațional mă inspiră Victoria Beckham, care este genul femeii active, reușind să împace viața de familie cu cariera și viața socială într-un mod de invidiat.

 

  1. Care este proiectul viitor şi care ar fi mesajul general din spatele acestuia?

Proiectul viitor este… un secret. Sper să ne reușească și de aceea avem nevoie să ținem misterul până vom ști clar dacă este sau nu realizabil. Putem doar să spunem că implică o nouă inițiativă care are la bază frumosul românesc.

 

  1. Care este faţa frumoasă a României şi care sunt avantajele de a fi român?

România are extrem de multe fațete frumoase: de la bogăția și minunăția reliefului, la toată arhitectura veche care povestește de timpurile trecute, de istorie, până la oamenii care caută să își facă un trai aici, pe meleaguri, în ciuda tuturor provocărilor. Credința este o valoare a neamului românesc, ce ne ține uniți indiferent de teritoriile pe care ne aflăm. În prezent, România pare ferită de realele pericole sau interese directe care nasc conflicte și războaie între națiuni. Momentan este un avantaj că nu suntem ținta unor reglări de conturi.

 

  1. Cum poţi iniţia o schimbare pozitivă în mediul (comunitatea) din care faci parte?

Reușim  să schimbăm pozitiv atunci când alegem calea mai grea. Unele situații sunt așa cum le vedem pentru că de multe ori, majoritatea aleg drumul mai ușor lor, ceea ce creează dificultăți sau disconfort celorlalți. Știu că în ceea ce fac, perseverența este cheia, chiar dacă mă încăpățânez să nu externalizez producția în China sau India la prețuri mult mai mici. Eu sunt româncă, vreau să sprijin femeile de la sate de aici. Ideea nu este de a face profit sub orice chip, ci de a face lucruri constructive și a fi mândru că ajuți comunitatea românească, oferind creații de valoare.

 

  1. Ce te motivează să mergi mai departe chiar şi atunci când apar provocări (un ex. de provocare şi cum ai depăşit-o)?

Știu că orice problemă are o rezolvare și că după un somn liniștitor, apar soluțiile mai ușor. O situație pe muchie de cuțit a fost să găsim un consilier de vânzări la Designers Signature, deja începuse sezonul și nu aveam persoana potrivită. Însă noi, ca echipă, știm că legile atracției funcționeză, așa că ne-am imaginat persoana potrivită, iar atunci când știam clar cum trebuie să fie, a și apărut.

 

  1. Care este ultima colecție, ultimul proiect pe care ai dori sa-l promovezi?

Colecția recentă este cea prezentată la Pure London, Spring Summer 2018 și include noi tipologii de catrințe, ii cusute manual pe borangic de mătase și pânză de casă.

 

  1. Din ce este format motorul schimbării României?

Motorul schimbării României presupune să conștientizăm că fiecare mic element ajută motorul să meargă. Dacă fiecare suntem cetățeni responsabili, muncitori, corecți, atunci suntem în direcția potrivită. Interesul pentru educație trebuie să crească, modelele pe care le oferim tinerilor au un mare impact și în mod clar totul pleacă de la educație și modul în care arătăm tinerilor că educația înseamnă evoluție și bună stare.

 

  10. Care este motto-ul tău şi cum îl aplici în viaţa de zi cu zi?

Nu am un motto propriu-zis, dar am fost atenționată că spun des *Mereu se poate mai bine*, ceea ce înseamnă că sunt perfecționistă și duc lucrurile la extrem pentru că îmi doresc de fiecare dată nivelul următor. Consider că este o normalitate umană să îți dorești mai mult, mai bine, mai sus.

Toate formele Binelui și Frumuseții să vă însoțească,

Raluca

Conceptul “Frumuseţe 3D” şi Laura Busuioc

Mă bucur extrem când observ creativitatea, pasiunea şi inteligenţa cum colaborează. Aceste dimensiuni ale fiinţei umane au un potenţial uriaş în a construi opere de artă memorabile, care durează în timp şi devin modele de urmat pentru cei din jur.

Tendinţele actuale în tehnologie, libertatea de care dispunem şi informaţia existentă lucrează împreună şi ne susţin cu adevărat potenţialul creator. De aceea sunt recunoscătoare şi consider că în prezent avem toate uneltele disponibile pentru a trăi o viaţă în acord cu scopurile, valorile, visurile şi abilităţile personale.  Ne putem construi un concept în care să integrăm toate acele aspecte care au potenţial de schimbare, inspiraţie pentru cei din jur şi ne ajută să materializăm principiile şi valorile în care credem.

Laura 5R

Laura Busuioc este iniţiatoarea conceptului Frumuseţe 3D, o femeie creativă care inspiră schimbări pozitive. Ea a oferit substanţă dimensiunii frumuseţe, privind-o holistic, drept o armonie Corp-Minte-Suflet, personalizată, adaptată în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecărei persoane. Mai mult decât atât, Laura este iniţiatoarea unei mişcări de educaţie şi informare a publicului prin evenimentele pe care le susţine, integrând explorarea celor trei domenii: Corp – produse sănătoase, Minte şi Suflet – psihologie şi armonizare psiho-emoţională.

Te invit să pornim într-o CĂLĂTORIE în care Laura ne va dezvălui mai multe detalii despre conceptul său, viaţă, viziune şi valori personale.

1. Care sunt valorile tale şi cele mai importante principii după care îţi ghidezi activitatea/viaţa?

Pot spune că valorile mele sunt cele desprinse din valorile universale: libertatea, natura ca şi sursă primordiala a vieţii, sănătatea, iubirea, adevărul, pacea, binele ca opus al răului dar particularizat fiecărui individ, etc.

Cel mai important principiu este, respectarea cuvântului dat. Acesta devine ca o promisiune şi se reflectă în obiectivitatea cu care identific soluţiile optime alături de un client/pacient. Plecând de la o problema specifică, în timpul şi cu resursele stabilite ajungem la rezultatul dorit exact aşa cum am apreciat la început, implicând şi posibilitatea unor aspecte necontrolate. E vorba de a da tot ce pot şi de a fi alături de el, în afara unui program de lucru, devotată fiind unei cauze în care cred.

2. Ce te-a determinat să construieşti aceast concept (Frumuseţe 3D)?

Laura 3R

Conceptul Frumusete 3 D: Corp – Minte – Suflet, este de fapt cumularea tuturor formărilor profesionale din domenii conexe ca: estetică, psihologie, terapii alternative şi abordarea holistică şi totodată personalizată în procesul de armonizare fizică şi psiho-emoţională, pielea fiind un barometru a mai multor dezechilibre şi boli.

A apărut ca o necesitate de a mă vindeca şi înţelege. Acest lucru l-am experimentat la nivel personal, fiind diagnosticată în adolescenţă cu o boală de piele. În decursul a 10 ani, nu am putut să o tratez alopat deoarece niciun medic nu a avut curiozitatea de a întreba ce moment important m-a impactat în momentul apariţiei bolii, astfel se încerca tratarea unui simpton şi nu cauzalitatea ei. Este o dorinţă arzătoare de a şterge  anii de suferinţă a altor persoane cu ajutorul acestui concept de sănătate şi frumuseţe, oferindu-le alternative.

3. Care au fost/ sunt persoanele care te-au inspirat şi în ce mod?

12068942_10206561382687744_4143917421631271195_o

Admiraţia mea se îndreaptă în special spre persoanele obişnuite, de lângă mine, care nu sunt atât de mediatizate, dar care nu încetează să mă uimească prin determinare şi curaj. Am un mare respect pentru oamenii care dovedesc că nu există imposibilul. Nu se sperie de eventualitatea unui eşec sau de ce zic ceilalţi. Încearcă, greşesc, dar se apucă din nou, până îşi ating visul. Mă inspiră oamenii care îi tratează întotdeauna pe ceilalţi cu respect şi bunăvoinţă, în pofida unor aparente diferenţe, cei care îşi fac treaba bine, în orice context. Dar ca să răspund totuşi la întrebarea ta, dau un exemplu: Maica Tereza, cunoscută pentru caritatea, generozitatea şi curajul ei.

4. Care sunt proiectele viitoare şi care este scopul sau mesajul acestora?

În viitorul apropiat, lansez un Program intern şi estetic pentru hidratare şi puritate cu Apă Vie, Iarbă de grâu, Lămâie şi Măr, care se bazează pe consumul sucurilor Detox timp de 30 zile, livrate la domiciliul clientului şi o şedinţă săptămânală la cabinetul de tratament dermato-cosmetic cu pastă de plante şi uleiuri esenţiale.

Un alt proiect important este organizarea seminariilor de informare gratuite pe diverse teme : sănătate, nutriţie, diverse metode de tratare şi întreţinere facială, etc.

5. Care este faţa frumoasă a României şi care sunt avantajele de a fi român?

Frumuseţea României vine din diversitatea formelor de relief, a tradiţiei şi  a ospitalităţii specifice.

Mândria de a fi român se rezumă la determinarea, devotamentul şi chiar încăpăţânarea cu care noi, aici, am reuşit şi reuşim să ne păstrăm ceva ce ne reprezintă. Limba a cărei baze sunt încă o enigmă, credinţa milenară, portul şi obiceiurile ce nu îşi au dată de naştere. Lăsând la o parte ospitalitatea, omenia pe care le consider ca fiind lucruri de preţ, am primit şi acceptat o sumedenie de minorităţi etnice, culturale şi religioase.

6. Cum poţi iniţia o schimbare pozitivă în mediul (comunitatea) din care faci parte fără a avea însă banii, mijloacele sau cunoştinţe în domeniul respectiv (aferente scopului, intenţiei tale)?

Sănătatea fizică şi mentală, ţine în proporţie de 80%  de modul în care te hrăneşti, dacă faci sau nu sport, dacă te odihneşti, ce emoţii şi sentimente experimentezi. Restul de 20% este transmis genetic sau are legătură cu mediul înconjurător şi sistemul de sănătate al ţării în care trăieşti.

Nu putem face nimic dacă suntem bolnavi, principala preocupare este să ne recăpătăm sănătatea şi vitalitatea. 

Seminariile gratuite ce oferă informaţii practice pentru a menţine şi a creşte calitatea vieţii pot fi instrumente care ar putea genera mai multe zâmbete în jurul nostru.

7. Ce te motivează să mergi mai departe chiar şi atunci când apar provocări (un ex. de provocare şi cum ai depăşit-o)?

Motivaţia principală este puterea de vindecare a propriului organism, de 10 ani nu mai iau medicamente. Îmi doresc să împărtăşesc acest lucru cu cei care sunt într-un impas sau suferă din pricina unei boli – puterea credinţei joacă un rol important în reflectarea calităţii vieţii, inclusiv a sănătăţii.

11116271_10206561382007727_2165541470644824999_o

În raport cu clientele mele, feedback—ul şi rezultatele îmi confirmă că şi pentru alţii e posibil, nu doar în cazul meu a fost valabilă vindecarea. Fiind un concept nou, au fost momente în care din motivaţii financiare eram pe punctual de a renunţa dar încrederea pe care  mi-au dat-o anumite cliente şi rezolvarea propriilor probleme  mi-au dat forţă să merg mai departe. Mă gândesc aici la recunoştinţa că mi-au dat voie să le susţin şi să le fiu alături în propriile obiective de sănătate şi frumuseţe, faptul că au afirmat că le-am schimbat viaţa.

8. Care este ultimul proiect pe care ai dori sa-l promovezi publicului?

Frumusete 3D

Evenimentul de pe 7 iunie, de la Fabrica de Sănătate, unde alături de invitaţii şi partenerii mei: Oana  Stan, co-fondator Techir si Alec Blenche, co-fondator si editor general al site-ului www.viataverdeviu.ro, co-fondator si consilier in cadrul restaurantului Bistraw Verde Viu, vorbim despre Frumusete 3 D: Reflexia sănătăţii la exterior – O călătorie în lumea Plantelor.

9. Din ce este format motorul schimbării României?

Generaţiile noi, şcolite pe afară alături de schimbarea lentă dar constantă a mentalităţilor mai vechi au făcut ca în 15 ani de la suflul cel nou şi peste 25 de la căderea cortinei, România să prezinte o faţă radical schimbată.

Cu noi ramuri economice în speţă IT-ul dar şi modernizarea celor rămase după procesul de privatizare, o gândire radical schimbată în rândul celor tineri dar nu numai, perspectivele sunt cel puţin îmbucurătoare.

Regulile economiei de piaţă sunt înţelese de mai tot românul, construcţia infrastructurii a devenit de ceva vreme o prioritate, reformele în mai toate sistemele naţionale sunt la rândul lor în desfăşurare.

Acestea fiind spune putem rezuma că oamenii ancoraţi mai bine în realitate, generaţiile tinere care recupereaza pe linia antreprenoriatului, investitorii care investesc în domenii mai variate şi de înaltă tehnologie alături de consolidarea şi responsabilizarea statului pot fi toate piesele unui întreg numit motor de creştere al României.

 Femeile sunt o altă resursă importantă de dezvoltare a României, ele au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar performanţele manageriale în mediul de afaceri.

10. Care este motto-ul tău şi cum îl aplici în viaţa de zi cu zi?

Laura 4R

Lumea este a celor ce vor, nu a celor ce pot!

Când doreşti şi crezi cu putere în ceva, acţionezi şi mişti lucrurile, realizezi ce vrei. Lipsa motivaţiei şi a pasiunii din ceea ce faci te va face inert şi nu vei excela în acea direcţie.

 

Axiomele lui Igor şi Igor, Elena Corbu

Sunt o persoană în căutarea Adevărului. Acel Adevăr care mă eliberează şi adaugă un plus tabloului realităţii personale. Acel Adevăr care are potenţial de a-mi alimenta autenticitatea şi de a construi un traseu împletit cu experienţe şi lecţii de viaţă. Pentru a-mi realiza scopul sunt într-o continuă cercetare, observare, educaţie, experimentare şi învăţare.

Am deschis lacăte despre mine şi într-adevăr am devenit mai responsabilă şi mai atentă la modul în care trăiesc, cum gândesc şi ceea ce transmit mai departe. Toate acele “A-ha-uri” şi învăţături mi s-au arătat în faţă ca o paletă de materiale colorate pe care le-am decupat în fel şi chip cu scopul de a le coase pe tabloul vieţii.

Axiomele lui Igor - Elena.

Foto: Elena Corbu

În cadrul proiectului Axiomele lui Igor (Facebook) m-a încântat Adevărul ce răzbate şi este alimentat de experienţele de viaţă. Sunt concluziile probelor vieţii, gândurilor, emoţiilor şi acţiunilor umane pe care le cunoaştem toţi şi le-am trăit sub o formă sau alta, care se repetă şi au acelaşi principiu de funcţionare în spate. Am apreciat în mod deosebit formularea Adevărului trecut prin filtrul Raţiunii şi Simţirii. Ceea ce ma bucură cel mai mult este faptul că persoanele învaţă tot mai mult să se exprime liber iar tonul optimist-realist, sarcastic pe alocuri te amuză dar în acelaşi timp te pune pe gânduri.

Axiomele lui Igor este un concept, gândit şi pus în practică de o echipă de oameni creativi, care observă subtilităţile vieţii dintr-o perspectivă realistă, transmiţând publicului Adevăruri general-valabile dar şi construcţii sarcastice, pline de umor sau realităţi general cunoscute dar greu asumate.

Axiomele lui Igor - Elena 1.

Foto: Elena Corbu

Aspectul vizual se combină foarte bine cu mesajul iniţial astfel încât întregul concept ajunge acolo unde trebuie şi pune la lucru Raţiunea, Simţurile şi Emoţiile. Axiomele lui Igor vor lăsa o urmă în cel puţin una din aceste dimensiuni.

Axiomele lui Igor 2.

Susţin manifestarea liberă, Adevărul, sarcasmul şi întreg ansamblul de identităţi care se joacă în cadrul acestui proiect pentru a exprima, ca un întreg, vizual şi scriptic existenţa şi esenţa umană contemporană, probele şi concluziile dulci-iuţi aşa cum este, de altfel, viaţa.

 

“Techir”, “Comunitatea Smart Ladies” şi Oana Stan

Voluntariat – un simplu cuvânt care are o putere imensă. Un înţeles care construieşte fundaţii pentru schimbări pozitive în mediul social şi în lume.

Puterea acestui cuvânt este reprezentată de valorile pe care le conţine. Iar oamenii care cred în el le împărtăşesc. Şi astfel se creează o forţă ce are ca scop evoluţia.

Pentru că voluntariatul înseamnă: asumarea responsabilităţii, cauze sociale care au nevoie de soluţii, creativitate şi educaţie (învăţare continuă). Iar în momentul în care îţi asumi rolul de voluntar construieşti având în minte toate aceste valori.

Dincolo de acest lucru există oamenii, ceilalţi voluntari care alcătuiesc comunitatea. O comunitate a viitorului ce are la bază responsabilitatea socială.

Pe Oana Stan am cunoscut-o într-o zi de vară. Mai exact acum 1 an. În Piaţa Ovidiu, în cadrul Bibliotecii Colorate, un proiect în care eram implicată ca voluntar. Ne-am dat seama ca avem multe în comun în momentul în care am început să discutăm despre experientele noastre ca voluntari în cadrul asociaţiilor studenţeşti.

Oana 1

I-am urmărit cu interes parcursul şi modul în care au evoluat proiectele sale: Techir şi comunitatea Smart Ladies şi am conştientizat ca este o persoană-resursă în cadrul comunităţii şi un rezervor de inspiraţie.

Ea este unul din organizatorii evenimentului: Ele au reuşit! care a avut loc vara aceasta în Constanţa şi susţine construirea unei comunităţi a femeilor-antreprenor.

Îi admir energie, dedicaţia şi implicarea şi mai mult decât atât obiectivele ambiţioase precum: construirea brand-ului de produse cosmetice Techir şi promovarea oraşului Techirghiol ca oraş-spa printre alte mari centre ale lumii.

Propun acest interviu ca o sursă de inspiraţie pentru toate femeile care cred că poţi deveni chiar şi în România “o femeie creativă ce produce schimbări pozitive.”

1. Care sunt valorile tale şi cele mai importante principii după care îţi ghidezi activitatea/viaţa?

Am învăţat să mă înconjor de oameni inspiraţionali, oameni care mă motivează să cresc, să învăţ, să mă dezvolt. Şi pentru că îmi place să învăţ de la oamenii din jurul meu, ştiu că trebuie să fac şi eu acelaşi lucru, să îi ajut pe alţii să crească. Tocmai de aceea îmi plac zicalele “Tratează oamenii așa cum îţi doreşti să fii tratat” sau “ce ţie nu-ți place, altuia nu-i face“.

Sunt o persoană curioasă, în căutare de poveşti, de experienţe, de armonie şi echilibru. Mă inspiră oamenii pasionaţi şi îmi place să îi promovez, să vorbesc despre ei, să dau sfoară în ţară despre proiecte frumoase. “Sharing is caring” este o altă sintagmă după care mă ghidez şi ştiu că informaţia pe care eu o împărtăşesc se va întoarce la mine sub altă formă. De aceea îmi păstrez mintea şi inima deschisă pentru orice este frumos şi inspiraţional în jurul meu.

2. Ce te-a determinat să construieşti această comunitate?

Comunitatea “Smart Ladies” a fost creată plecând de la principiile mele. Totul a început acum 2 ani, când am format grupul pentru mine şi maxim 10 prietene apropiate. Voiam să ne fie mai uşor să discutăm, să dezbatem, să schimbăm păreri şi opinii în baza diverselor materiale pe care le găsim pe internet.

Vreau sa folosim Facebook-ul ca pe un instrument util în dezvoltarea noastră. Nu accept ideea de a pierde timpul şi de aceea vreau să folosim şi timpul petrecut pe Facebook într-un mod productiv şi util pentru noi. Astăzi ‘Smart Ladies’ a început să prindă contur, avem peste 350 de membre pe grup şi îmi doresc să fie cat mai active. Împreună cu buna mea prietenă si sursa de inspiraţie, Cristiana Aldea, dorim să ducem acest proiect la un alt nivel. Tocmai de aceea vă pregătim surprize şi promitem ca ‘Smart Ladies’ va aduce un nou concept de comunitate şi că vom ajuta femeile isteţe din Constanţa să se unească şi să se simtă pline de viaţă.

Oana cu Cristiana

Oana Stan şi Cristiana Aldea – Iniţiatoarele comunităţii Smart Ladies

3. Care au fost persoanele care te-au inspirat şi în ce mod?
Inspiraţia este peste tot. Fiecare persoană cu care interacţionez mă pune pe gânduri într-un mod, mă uimeşte, mă trezeşte sau mă motivează fie prin exemplul lor pozitiv sau negativ. Am multe modele începând cu părinţii mei, cu bunica mea şi terminând cu prietenele mele.

Atât în business cât şi în viaţa personală, am mereu o persoană la care să mă pot raporta şi cu care să mă sfătuiesc sau la care să îmi găsesc răspunsuri şi ghidări. Îmi place să învăţ din exemplele, greşelile şi experienţele altora. Mi-a intrat în cap ca numai oamenii înţelepţi învaţă din greşelile celor din jur, iar pe mine mă atrage acest lucru. Tocmai de aceea sunt un bun ascultator, îmi place să ascult poveştile altora, experienţele lor de viaţă şi de business, pentru ca apoi să culeg învăţăturile ce mi se aplică şi mie.

Participarea mea la diverse cursuri, conferinţe, seminarii, camp-uri nu sunt decât modul meu de a creşte mai repede. Este tactica mea de a face paşi înainte, pentru că interacţiunea cu oameni diverşi, inteligenţi, cu poveşti alese mă ajută să mă simt activă şi alive. Este un mod de a trăi şi acesta, acela de a căuta mereu raspunsuri, poveşti şi experienţe. Simt cum timpul trece foarte repede şi mă macină gândul că nu voi apuca să văd toată lumea şi să cunosc pe toată lumea. De aceea profit de orice oportunitate şi ocazie pentru a-mi lărgi aria de cunoştinte atât pe plan personal cât şi profesional.
4. Care sunt proiectele viitoare si care este scopul principal?
În business proiectul rămâne Techir şi scopul este de a crea un brand autohton puternic şi de referinţă în industria de cosmetice din România. Mai mult de atât, prin brandul Techir şi prin valorificarea resurselor naturale oferite de Lacul Techirghiol, vreau să îmi ajut oraşul natal să îşi recâştige imaginea de oraş-SPA.

În paralel cu activitatea mea profesională doresc să mă implic activ în punerea bazelor unei culturi antreprenoriale locale. Sunt pasionată de antreprenoriat şi de aceea conferinţa ‘Ele au reuşit’ a fost un prim pas în implicarea mea activă în promovarea IMM-urilor drept motor al economiei.
Voluntariatul este parte din mine, în timpul facultăţii nu am lucrat pentru ca am fost voluntar activ în organizaţiile studenţeşti. Astăzi continui aceasta pasiune prin implicarea în diverse proiecte sociale. Mă consider responsabilă din punct de vedere social şi nu pot să nu pun mâna la treabă alături de atâţia oameni care o fac. Proiectul ‘Smart Ladies’ pe care îl voi lansa până la finalul acestui an împreună cu partenera mea, Cristiana Aldea, este tot o modalitate de a face o schimbare în bine, de a oferi femeilor oportunitatea de a se dezvolta şi de se simţi împăcate cu ele însele.

Oana 3
5. Care este faţa frumoasă a României sau care sunt avantajele de a fi român?
Faţa frumoasă a României suntem noi, cei ce o iubim, cei ce o apreciem, cei ce am plecat afară pentru a trăi experienţe unice şi ne-am întors să aplicăm tot ce am învăţat şi să facem România şi mai frumoasă. Faţa frumoasă a României sunt oamenii care o iubesc şi care nu o desconsideră, nu o subestimează şi nu o jignesc, nu se lasă bătuţi. Avantajele de a fi român sunt reprezentate de ceilalţi români, de comunitate. De oameni minunaţi care creează oportunităţi, care creează proiecte frumoase şi unice, care nu ne lasă să ne plictisim, să stăm o clipă fără a învăţa ceva nou.
6. Cum poti iniţia o schimbare fără să ai banii, mijloacele sau cunoştintele?
Cu o echipă. Găseşti alţi oameni care împărtăşesc valorile tale şi viziunea ta şi vă puneţi la treabă. Munca e braţară de aur şi când ai dorinţa de muncă, motivaţie şi determinare să implementezi schimbarea, banii nu mai par cea mai importantă resursă. Fără oameni poţi avea bani, dar nu poţi avea idei, entuziasm şi randament. Când ai o idee bună, care promite schimbare şi promite impact, banii se strâng uşor sau greu, dar prin muncă şi prin eforturile echipei.
7. Ce te motivează să mergi mai departe chiar şi atunci când apar provocări (un exemplu de provocare şi cum l-ai depăşit)?
Reponsabilitatea pe care simt că mi-am asumat-o faţă de staţiunea balneo-climaterică Techirghiol. De aceea, consider că orice antreprenor pe lângă target-urile financiare ale afacerii, trebuie să îşi stabilească şi obiective la nivel personal, obiective puternice şi cu valoare socială. Orice provocare o privesc ca pe o oportunitate de a învăţa ceva nou, de a îmi testa limitele, de a creşte şi de a mă dezvolta. Pentru o persoană ca mine, care nu a lucrat niciodata ci a fost numai voluntar în diverse organizaţii studenţesti, evident provocările au fost multiple, de aici mi-am definit si motto-ul ‘pas cu pas’.

Oana 2

8. Care este ultimul proiect la care lucrezi şi doreşti să îl promovezi?

Pe lângă Techir, proiectul de suflet şi afacerea de familie pe care o promovez cu fiecare ocazie pentru că multe lucruri noi se întâmplă, ‘Smart Ladies. Mame şi fiice împreună.” Este noul proiect în organizarea căruia mă implic activ şi îl pregătesc de implementare alături de partenerera mea, Cristiana Aldea. Amândouă avem un business şi suntem active în mediul de afaceri românesc, însă ne dorim ceva mai mult de atât, dorim să ne implicam mai mult şi în societate şi să promovăm anumite valori. Smart Ladies este modul nostru de a fi responsabile social şi de a promova o schimbare, de a lăsa amprenta într-un mod pozitiv.

Este gândit în primul rând ca un proiect local pentru mediul offline şi ca un proiect national pentru mediul online. Dorim să promovăm învăţarea continuă, dezvoltarea prin asocierea cu persoane inspiraţionale şi mai mult de atât, promovarea recunoaşterii faţă de mame, persoanele îndrumătoare şi mentorii care ne-au ghidat în dezvoltarea noastră personală şi profesională. Dorim să promovăm socializarea ca instrument de dezvoltare şi să formăm o comunitate de femei însetate de cunoaştere şi curioase să se înconjoare de persoane noi şi interesante.
9. Care crezi ca este motorul schimbării în România?
Antreprenorii. Antreprenorii au un rol extrem de important în dezvoltarea economiei României dar şi în dezvoltarea societăţii. Pentru că, iată, în calitate de antreprenor mintea ta este mereu activă şi în căutare de proiecte, metode de promovare, de dezvoltare, de creştere, iar dacă afacerea ajunge pe un trend crescător, îţi vei permite şi să te implici pozitiv în societate deoarece antreprenorii simt că au această datorie, de a induce schimbare pe toate planurile.
10. Care este motto-ul tău?
De 1 an jumătate de când sunt activă în mediul de afaceri, motto-ul meu este ‘Pas cu pas’, deoarece am învăţat că aşa se fac lucrurile. Cu răbdare, cu o minte şi inimă deschisă dar şi cu volum de muncă direct proporţional. Atât în afaceri cât şi în viaţă, mizez pe creşterile organice, creşterile sănătoase, creşterile cu fundaţie puternică.

Numai bine,

Raluca

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *