Librărie – Cărți utile în Călătorie

Share Button

 

Librăria Persoanelor creative ce inspiră schimbări pozitive.

Mesajul din carte – Acum o carte o poţi oferi cadou cu un mesaj, scris de mână, personalizat. Fie că este vorba despre un mesaj motivaţional, o poezie cu o lecţie sau pur si simplu o scrisoare de mulţumire, acum putem construi un cadou inspirat pentru prieten/ă, mamă, prietenă etc. Pentru mai multe detalii îmi poţi scrie pe adresa de mail: ralucafbercea@gmail.com.     

Proiectul “Cărţi pentru femei creative” reprezintă:

Librăria femeii care crede în schimbările pozitive pe care le poate iniţia atât în raport cu sine însăşi cât şi cele cu impact la nivel de comunitate, respectiv societate. Acest proiect a apărut în momentul în care am înţeles că am nevoie de cărţi pentru a pătrunde dincolo de stratul superficial al vieţii, pentru a mă cunoaşte mai bine, pentru a deveni o prietenă, fiică, iubită mai bună, pentru a înţelege mai bine principiile din business şi lumea antreprenorială, pentru a deveni o variantă mai bună a mea.

Voi recomanda acele cărţi care m-au ajutat într-un fel sau altul şi voi prezenta pe scurt cele mai relevante lecţii.

Şi mai mult decât atât te pot ajuta să trimiţi o carte în dar cu un mesaj compus de mine şi scris de mână (scrisoare, poezie).

Educaţia prin intermediul cărţilor şi aplicarea acestora în experienţa de zi cu zi este singura formă de învăţământ la care sunt abonată pentru restul vieţii.

Cărţi pentru femei creative” porneşte de la o idee simplă – o carte te poate inspira să modelezi anumite răspunsuri pe care le-ai aşteptat vreme îndelungată. Creativitatea alături de educaţie reprezintă motorul pentru dezvoltarea societăţii de aceea este absolut esenţial să investim în educaţie pentru a ne modela creativitatea în forme concrete cu scop şi înţeles.

Am înţeles că există anumite cărţi care te pot ajuta să potenţezi, per ansamblu, calitatea vieţii.

Cărţile au jucat întotdeauna poate cel mai important rol şi mi-au fost furnizat răspunsurile potrivite în faţa dilemelor existenţei.

O carte citită la momentul potrivit îţi poate aduce răspunsurile pe care le cauţi de ani.

O carte citită la momentul potrivit te poate ajuta să înţelegi mai multe şi să obţii mai mult de la tine şi de la ceilalţi.

O carte citită la momentul potrivit te poate ajuta să salvezi o afacere.

O carte citită la momentul potrivit te poate inspira să devii o variantă mai bună a ta, o femeie spirituală.

O carte citită la momentul potrivit îţi poate furniza piesa lipsă din şirul gândurilor.

O carte citită la momentul potrivit te poate inspira să înţelegi dinamica relaţiilor şi să treci de limita superficialului.

O carte citită la momentul potrivit te poate ajuta să renaşti din propria cenuşă.

O carte citită la momentul potrivit te ajută să priveşti viaţa ca pe un joc şi să înţelegi regulile sale.

Din experienţele mele de viaţă am înţeles că educaţia o pot proiecta la un nivel înalt ca fiind Intelectul (un magazin cu informaţii de tot felul) iar creativitatea este cea care adună şi transformă ceea ce educaţia a acumulat în formele sale concrete. Acesta reprezintă plusul de valoare oferit lumii.

Cărţi pentru femei creative” este un proiect destinat FEMEII care a înţeles că educaţia şi creativitatea sunt părţi esenţiale ale evoluţiei. Avem nevoie de o stimulare constantă în acest sens. Evoluţia noastră ca femei, asumarea rolurilor pe care le jucăm în societate şi a evoluţiei spiritului se vor reflecta întotdeauna în planul material prin CEEA CE FACI, EŞTI, SIMŢI, CONTRIBUI.

Astăzi sunt… Arta Simplităţii de Dominique Loreau

Aceasta este prima recenzie din categoria Cărţi pentru femei creative ce inspiră schimbări pozitive.

Arta Simplităţii de Dominique Loreau – Manualul pentru femei cu vârste cuprinse în intervalul 18 – 90 de ani!

   Poza blog 2

“De ziua mea, oferiţi-mi, vă rog, un singur, suplu şi frumos pahar pentru şampanie – Baccarat sau Lalique. Nu vreau nici să am lucruri multe, nici să răspund de ele. Nu vreau decât să am tot ce-mi trebuie, atunci când îmi trebuie ceva… Nu, nu vreau obiecte, vreau doar momente”.  – Actriţă americană

Pentru mine cărţile sunt asemeni oamenilor. Apar când ai nevoie. Te găseşte sau o găseşti când sufletul îşi doreşte asta. La momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu.

Niciodată nu vei citi ceva la întâmplare. Întotdeauna va fi vorba de o anume Carte de care ai nevoie pentru a descoperi inspiraţia, informaţia sau o piesă care lipseşte din puzzle-ul gândurilor care te va ajuta să exclami: A-haa!

Arta Simplităţii de Dominique Loreau am descoperi-o când căutam drumul… simplităţii. Când am înţeles că datoria mea de om este să simplific ceea ce ego-ul a complicat. Să trăiesc viaţa cât mai simplu şi natural. Întreaga viaţă este de fapt alcătuită din provocări cu noi însene pentru a ajunge la simplitatea fiinţei noastre. Simplitatea conţine armonie, echilibru, pozitivitate.

Dominique Loreau, scriitoare de origine franceză ne propune o nouă artă … Arta Simplităţii. A descoperit Japonia, stilul de viată zen şi a îmbrăţisat principiile acestei filozofii. Echilibrul care se reflectă atât în lumea interioară cât şi în locuinţa şi stilul de viaţă al japonezilor.

Aceasta desenează harta ce conduce către acceptarea de sine pornind cu explorarea lumii materiale din jur, a casei, ajungând până la nivelurile profunde ale fiinţei şi spiritualitate. Fiecare capitol militează pentru… simplificarea vieţii. Cu siguranţă mi-a alimentat impulsul de a începe să fac ordine în casă şi în interior. Primele capitole ale cărţii ne învaţă o lecţie importantă – aceea de a ne debarasa de toate obiectele cărora le-am investit valoare emoţională. Ne putem bucura de armonie numai în momentul în care eliminăm surplusul fie că este vorba de obiecte, gânduri negative, ataşamente toxice etc.

Următorul pas este descoperirea Stilului. În vestimentaţie, casă, societate.

O lectură motivaţională care te va inspira să reflectezi la viaţă precum şi la principiile care stau la baza alegerilor în ceea ce priveşte Corpul şi Mintea.

Autoarea pune accent pe simplificarea vieţii şi conectarea cu Sinele Superior, prin intermediul meditaţiei, a unui plan de viaţă sănătos şi implementării ritualurilor potrivite. Cu siguranţă ne putem bucura de viaţă mai mult atunci când alegem principiile minimalismului în favoarea materialismului.

Mesajul este transmis într-un limbaj simplu, accesibil iar meritul autoarei este acela că a reuşit să construiască un ghid util fiecărei femei care doreşte să se bucure de ritmul unei vieţi simple, descoperind armonia şi echilibrul la nivelul Minţii, Sufletului şi Corpului.

Cartea face parte din colecţia Savoir-Vivre a editurii Baroque Books & Arts.

Este un cadou minunat pentru orice femeie!

Cartea poate fi însoţită de un bileţel scris de mână sau o poezie.

Numai bine,

Raluca

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *