Experiment – redescoperirea conexiunii umane prin contactul vizual

Share Button

 

Blog 1Experimentează experienţa experienţei! … Aşa am hotărât să organizez în Constanţa, pe 23 octombrie 2015 proiectul Cel Mai Mare Experiment Mondial de Contact Vizual.

Acesta face parte dintr-un manifest care se desfăşoară la nivel mondial, iniţiat de Peter Sharp şi The Liberators Movement.

Mesajul este simplu: Unde a dispărut conexiunea umană? Timp de 1 minut lasă-te privit şi priveşte. Şi vei afla…

Am văzut pe Facebook evenimentul care se organizează în Bucureşti şi mi-am spus: Eu nu pot ajunge acolo… Hai mai bine să-l organizez aici. Observ tot mai des cum oamenii sunt dornici să redescopere conexiunea suflet-suflet.

Când priveşti o persoană în ochi îţi asumi vulnerabilitatea. Iar vulnerabilitatea este esenţa umană. Să ai curajul de a privi pe cineva în ochi este dovada supremă că laşi în urmă frica, insecurităţile şi ai curajul să te expui.

Provocarea supremă este aceea de a învăţa să priveşti şi să te laşi privit.

Am fost o persoană care nu putea privi în ochi şi refuza să fie privită . Timiditatea excesivă, frici, insecuritate, teama de a fi vulnerabilă în faţa cuiva… toate făceau echipă bună.

Am hotărât să exersez contactul vizual în metroul din Bucureşti. Mi-am spus ca acolo este locul ideal pentru a începe să privesc oamenii în ochi şi să mă las privită.

Nu mi-a fost uşor… Îmi transpirau palmele, îmi venea să fug, anxietatea se juca cu mine. Dar n-am renunţat… Şi bine am făcut. A fost primul pas pentru a-mi construi încrederea în mine, a avea curajul să învăţ să fiu vulnerabilă, să mă bucur că sunt OM.

Proiectul Cel Mai Mare Experiment de Contact Vizual este mai mult decât atât – este alegerea conştientă de a trece dincolo de ecranele calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor. Dorinţa de a depăşi iluzia de conexiune care există în mediul virtual. Dorinţa de a face un pas înainte şi a ieşi din zona de confort în ceea ce priveşte timiditatea şi fricile. Dorinţa de socializare – una din nevoile de bază ale fiinţei umane.

Raluca

 

Share Button

3 Comments

  1. Buna Joie,

   Va fi pe 23 octombrie 2015, la 18.00. Ce mai probabil în Piaţa Ovidiu.

   În principiu proiectul e gândit să priveşti un necunoscut în ochi timp de 1 min. Dupa aceea poţi vorbi, te poţi îmbrăţişa, cum simţi. Totul trebuie să se desfăşoare natural.

   Numai bine.

 1. Bine faci Raluca. La noi in Bucuresti a iesit super. Nu ne asteptam la o asemea reactie din partea oamenilor. Succes si astept sa ne povestesti cum a fost. Eu voi scrie maine pe blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *