Emisiunea Trup şi Suflet – Andreea Chiriac

Share Button

Andreea Chiriac este o femeie creativă ce inspiră schimbări pozitive în cadrul emisiunii “Trup şi Suflet” emisă pe frecvenţa Medgidia TV.

În cadrul emisiunii, Andreea promovează autenticitatea şi constientizarea ca metode de evoluţie şi dezvoltare personală şi spirituală. Dincolo de aceste aspecte, călătoria umană care are ca scop principal identificarea şi manifestarea acestor laturi ale individului oferă experienţe şi probe care furnizează efecte în planul material.

Pornind de la citatul lui Rumi: “Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise so I’m changing myself” vreau să subliniez ideea că înţelepciunea şi rezultatele din planul concret al lucrului cu Sinele reflectă în primul rând schimbarea pe care o dorim în lume.

Procesul personal de introspecţie m-a ajutat să observ că pentru a fi o femeie ce inspiră schimbări pozitive este nevoie de dezvoltarea, asamblarea mai multor calităţi şi abilităţi astfel: inteligenţă, intuiţie, creativitate, curiozitate şi proactivitate, iniţiativă şi deschidere. Unele sunt trăsături native, altele necesită stimulare şi asimilare.

Experienţele din viaţă au capacitatea de a ne deschide noi viziuni asupra fiinţei noastre şi de a ne modela cu scopul de a trăi viaţa în armonie. Deficienţele cu care pornim în viaţă, dobândite sau moştenite din familie, mediu sau şcoală au potenţial reformator la nivelul fiinţei umane astfel încât orice lovitură sau suferinţă este o oglindă care ne reflectă latura ce merită a fi explorată şi construită, la nivel conştient.

Printre alte drepturi avem şi un drept fundamental, care ne este furnizat de viaţă iar acela este dreptul la dezvoltare personală şi alegeri conştiente, cu potenţial de a inspira spre izvorul autenticităţii.

Am avut un dialog cu Andreea în ceea ce priveşte principalele direcţii în ceea ce priveşte etică, principii, valori, acţiune, inspiraţie, spiritualitate.

 

  1. Care sunt valorile tale şi cele mai importante principii după care îţi ghidezi activitatea/viaţa?

 

Principala lege morală după care îmi ghidez viaţa este legea omeniei, o lege a unui mutual şi divin bun-simţ, prin care fiecare om trăieşte viaţa cu mintea, sufletul şi trupul într-un liniştitor echilibru.

Această lege a omeniei înglobează, în accepţiunea mea, iubire necondiţionată, onestitate, autenticitate, generozitate, compasiune şi iertare.

Îmi place să mă ghidez după coordonatele nescrise ale sufletului, coordonate atât de mult studiate şi aprofundate de-a lungul timpului de către marii filosofi şi gânditori ai omenirii. Viaţa trăită din şi în suflet ţine loc de mărturie a iubirii divine şi de exemplu pentru urmaşii noştri.

 

  1. Ce te-a determinat să construieşti această comunitate (emisiunea Trup şi Suflet)?

 

Proiectul ” Trup şi suflet”, mi-a fost înmânat de colegii de la MediaTvMedgidia. Cu mare drag m -am alăturat acestei frumoase idei de “a da mai departe” idei strălucite, activităţi interesante, într-o idee, exemple de oameni inimoşi care îşi înfrumuseţează şi ne înfrumuseţează viaţa.

Îl extind zi de zi prin propunerea adresată telespectatorilor de a se opri din goana rutinei zilnice şi a privi in interiorul lor, prin trăirile pe care le trezesc în ei aceste exemple de oameni. Le propun să se lase inspiraţi de ce este mai bun şi frumos în vieţile celor din jur.

Contactul cu ceilalţi oameni continuă să fie cel mai puternic instrument de autocunoaştere care ne-a fost oferit de Divinitate.

Pe acest principiu, al împărtăşirii , continui sa fac proiectul ” Trup şi suflet” “Ecuaţia frumuseţii” precum şi altele care vor urma in 2016. Vă voi ţine la curent.

 

  1. Care au fost/sunt persoanele care te-au inspirat şi în ce mod?

 

 

Inspiraţia mea vine dintr-un loc prea puţin vizibil numit suflet. Iar oamenii potriviţi pentru emisiune vin tot pe căi invizibile, atraşi parcă la locul potrivit , la momentul potrivit. Fiecare dintre ei este inspiraţia mea. Cu un model de viaţă inedit şi poveşti încărcate cu bucurii şi tristeţi, invitaţii mei se deschid şi împărtăşesc cu noi autenticitatea lor şi roadele acesteia.

Fiecare aspect al vieţii şi fiecare activitate are un iz original şi hrănitor pentru fiinţa umană. Corecta apreciere a acestora aduce omul într-un echilibru existenţial nepreţuit. Asta numesc eu inspiraţie!

 

  1. Care sunt proiectele viitoare pe care doreşti să le implementezi? 

Scopul meu este să ” dau mai departe” tot ce constituie inspiraţie pentru semenii mei iar fiecare să ia exact ce îi este folositor! Proiectele mele sunt o aprofundare a subiectelor pe teme spirituale, acest domeniu spre care se îndreaptă tot mai mulţi oameni. Am câteva idei, care sunt încă în ” coacere” şi de care vă voi anunţa când se vor materializa. Totul pentru un ideal – “precum este în ceruri aşa şi pe pământ “.

 

  1. Care este faţa frumoasă a României şi care sunt avantajele de a fi român?

 

România, această adevarată ” grădina a Maicii Domnului”, cum a fost denumită, găzduieşte locuri cu o puternică încărcătură energetică. O ţară mult încercată, România a dat naştere unor somităţi în multe domenii artistice şi nu numai. Cu o îmbinare perfectă de variate forme de relief, populaţie caldă şi primitoare, sit-uri arheologice, medievale încântătoare şi înălţătoare tradiţie creştină, ţara noastră întră în topul celor mai interesante şi pline de cultură locuri în lume. Sunt mândră să fiu româncă şi îmi port cu respect sorgintea pe umeri.

 

  1. Cum poţi iniţia o schimbarea fără a avea banii, mijloacele sau cunoştinţele necesare în domeniu?

 

Fiecare dintre noi este un complex nelimitat de resurse, abilităţi şi capacităţi. Acţiunea este unul dintre elementele indispensabile oricărei reuşite. Contribuţia lumii exterioare este de asemenea importantă în procesul de finalizare a unui proiect. Suntem fiinţe infinite, a căror minte poate materializa orice este în conformitate cu planul divin. Orice este iniţiat cu autenticitate va primi toate ustensilele necesare realizării sale.

 

  1. Ce te motivează să mergi mai departe chiar şi atunci când apar provocări (ex. de provocare şi cum ai depăşit-o).

 

Încrederea. În mine, în drumul meu, pe drumul meu. Când dăruieşti tot ce zăreşti mai frumos pornind dintr-un punct de autenticitate, nimic nu te poate opri. Când ai decis că eşti o piesă din puzzle-ul divin, primeşti energia, inspiraţia şi instrumentele necesare îndeplinirii misiunii pe acest Pământ. Atunci simţi cu fiecare bucăţică a fiinţei tale ca totul a depins dintotdeauna de tine şi percepţia ta asupra realităţii. Ca şi provocare de când am luat-o pe drumul meu, adică drumul televiziunii, nu am avut parte, încă o dovadă ca sunt pe calea mea.

 

  1. Care este ultimul proiect pe care ai dori să-l promovezi?

 

Ultimul meu proiect este chiar ” Trup şi suflet”, care îmbrăţişează oameni frumoşi, dibaci, talentaţi, ambiţiosi, autentici care în toată simplitatea lor sunt exemple demne de urmat. Proiectul este o emisiune televizată săptămânală care poate fi urmarită la MediaTv Medgidia în tot judetul Constanţa dar şi pe youtube.

 

  1. Care crezi că este motorul schimbării în România?

 

Schimbarea în România, schimbarea în lume se poate produce doar când fiecare dintre noi va lăsa deoparte lanţul constrângător al societăţii mercantile şi materialiste şi va conştientiza că trebuie să devenim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. Fiecare scânteie de inovaţie porneşte din eliberarea fiinţei umane din jugul iluziei individualiste, a separării. Trăim unii cu alţii, unii pentru alţii şi suntem toţi datori aici cu o trezire a inimii sau a iubirii necondiţionate, pe care sub o formă sau alta, uşor sau greu, cu toţii o avem.

 

10.Care este motto-ul tău?

 

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume.

 

Numai bine,

Raluca

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *