Despre mine

Share Button

Cred că…

 

Viaţa este o CĂLĂTORIE, un şir de alegeri.  Suntem fiinţe înzestrate cu liberul arbitru, putem alege ceea ce dorim să trăim, conştietizând şi evaluând suferinţele, traumele şi fricile care ne ţin pe loc. Viaţa este despre evoluţie.

Suntem produsul mediului, al familiei, prietenilor şi sistemului de credinţe al realităţii noastre. 

Îmi place să observ mediul şi oamenii, învăţ tot timpul prin cei din jurul meu şi de la cei din jurul meu iar pentru a reuşi să inspir o schimbare pozitivă în viaţa celorlalţi am pornit în primul rând cu transformarea mea, cu explorarea lumii mele interioare susţinută fiind de pasiunea pentru psihologie, filozofie şi natura umană.

Îmi place deseori să spun: experimentez şi învăţ lecţii iar asimilarea unei lecţii este condiţionată de paleta de factori emoţionali, psihologici şi setarea intenţiei de a explora un alt drum.

Asfel încât am adoptat următorul motto – Experimentează experienţa experienţei! Experimentele au avut darul de a mă ajuta să înţeleg cine sunt, încotro mă îndrept şi ce am de schimbat!

De ce acest blog?

După absolvirea facultăţii nu aveam niciun scop notabil până într-o zi când, în metroul aglomerat mi-am imaginat cum ar arăta viaţa mea peste 10 ani. Am înţeles că aveam nevoie să spun: Stop! E necesară o altă perspectivă, va trebui să fac alegeri curajoase pentru ca în viitor să pot TRĂI, nu SUPRAVIEŢUI.

Am revenit la şcoală (Facultatea de Limbi Străine) dar mai ales în lumea asociaţiilor studenţeşti de voluntariat. 

Am muncit foarte mult cu mine, mai ales în cadrul propriilor experimente sociale, pe care le-am iniţiat cu scopul de a ieşi din zona de confort în ceea ce priveşte relaţionarea socială, încrederea în mine şi alte aspecte ale sferei sociale şi psihologice. M-am implicat în multe proiecte, mi-am construit o lume a experienţelor cu scop educativ, în afara facultăţii. Experienţa ca preşedinte în cadrul AEGEE-Bucureşti m-a ajutat să dobândesc abilităţi adaptate realităţii mediului profesional.

Lumea mea începea să se contureze, să apară obiective, am început să înţeleg cine sunt, să-mi cunosc valorile, să identific răspunsuri în interior, să îndrăznesc să visez la o viaţă armonioasă. Aveam nevoie să lucrez pe două planuri: zoom-in (interiorul meu) şi zoom-out (locul meu în lumea exterioara). 

Lumea exterioară este o imagine a celei interioare.

Am descoperit lucrul cu oamenii, experienţe valoroase de învăţare şi am înţeles că rezultatele apar în urma muncii susţinute şi a răbdării.

Mi-am propus ca în viaţă voi realiza lucruri care au cu adevarat sens pentru mine. M-am deschis către lume şi lumea s-a deschis pentru mine. Am explorat pasiunea pentru scris şi am combinat-o cu lecţiile învăţate de-a lungul anilor.

Acest blog, Călătoria Ralucăi este un pas către explorarea mea, cu ajutorul scrisului şi am ales titlul gândidu-ma la călătorie ca metaforă pentru viaţă iar numele meu, Raluca, poate fi înlocuit foarte bine cu numele TĂU. Aici vei găsi poveşti despre mine, lecţii,  experienţe din viaţă, probe, reuşite şi eşecuri.

Am initiat proiectele Cărţi pentru persoane creative ce inspiră schimbări pozitive, prima librărie dedicată Femeii si Cartea cu mesaj – cartea ce poate fi oferită în dar alături de un mesaj inspiraţional, scris de mână .

Te invit să mă însoţeşti în această Călătorie minunată, plină de experienţe şi de Necunoscutul care urmează a fi!

Poza blog 2

 

Numai bine,

Raluca

 

Share Button

3 thoughts on “Despre mine

 1. Felicitari pentru idee si o imbratisare calda, ca intre prieteni buni, care se regasesc pe drumul cunoasterii de sine.

  Raluca, ma bucur ca impartasesti cu noi experienta ta. Sunt sigura ca va inspira multi oameni sa faca la fel: sa traiasca viata cu incredere si curaj, in pace, iubire si armonie.

  Experientele pe care le traim vin sa ne reaminteasca cine suntem si ce avem de facut: o calatorie frumoasa in care intamplarile au un inteles mai inalt si o destinatie plina de binecuvantari!

 2. Intr-adevar ai ce sa ne spui si sa ne inveti.
  Daca ar fi toti oamenii ca tine, lumea ar fi mai buna si mai linistita.
  De fiecare data cand ma intalnesc cu tine arati o liniste si o bladente pe care o intalnesti o data la 1000 de ani.

  Imi doresc sa fie oamenii asa cum esti tu…

  Cu mult drag,
  Dana C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *