Cum învăţ lecţii despre mine – Omul-Bine şi Omul-Rău

Share Button

 

Busola Omu-Rau si Omul-Bine

Privesc în oglindă şi acum ştiu că SUNT… Celebrez tot ceea ce ERAM, am metamorfozat, am sculptat… Însă vulnerabilitatea apare din când în când… Şi este normal să fie aşa…

Astăzi vreau să-ţi vorbesc despre oameni.

Există două tipuri de oameni:

1. Cel care te inspiră să devii mai bună, te motivează, are încredere în tine, îţi observă potenţialul, te hrăneşte cu energie pozitivă – Omul-Bine.

2. Pe de altă parte este cel care te ajută să te construieşti ca femeie, să-ţi observi fisurile sufletului şi îţi oglindeşte acele părţi pe care nu le accepţi uşor. Comportamentele pe care le vei realiza cu el sau în preajma lui îţi vor scădea stima şi respectul de sine. Ies la iveală fricile, insecurităţile, traumele emoţionale – Omul-Rău.

Am înţeles că în mine există Omul-Bine şi Omul-Rău. Prefer să accept Omul-Rău dar să acord toată puterea de manifestare Omului-Bine.

Înainte primeam toţi oamenii în viaţa mea. Şi acum primesc toţi oamenii… până la un punct. Până în momentul în care înţeleg ce devin în urma relaţionării cu ei: mai bună sau mai rea. Mă ajută să mă vindec sau repet aceleaşi scenarii în care durerea şi trauma sunt actorii principali?

Îi cer vieţii să-mi ofere oameni care să mă inspire. Care îmi vorbesc prin zâmbetul, sclipirea din privire şi energia pozitivă.

Zâmbetul este una din soluţiile frământărilor mele. De cele mai multe ori Omul-Bine nu face nimic. Este acolo, lângă mine, cu rezervorul plin de energie. Simt acest lucru, mă linişteşte şi găsesc singură, în lumea interioară rezolvarea dilemelor lumii materiale şi spirituale.

Am nevoie de experienţele cu Omul-Rău pentru autocunoaştere. Pentru a întoarce oglinda spre mine.

Omul-Bine are capacitatea de a manifesta bunătate.

Omul-Rău îmi provoacă suferinţă. Îmi îndrumă paşii spre evoluţie. Are rol cathartic.

Agresivitatea, în toate formele ei, comportamentele extreme, dezechilibrul se traduc toate prin suferinţă şi traume emoţionale.

Îi întâmpin pe toţi cei care apar în viaţa mea cu un zâmbet şi o îmbrăţisare. Dar eu decid cine va rămâne. Trezeşte în mine Omul-Bine sau Omul-Rău?

Am învăţat în timp să mă împrietenesc cu mine. Să fiu atentă la ceea ce devin prin interacţiunea cu ceilalţi. Mai bună sau mai rea? Îmi construiesc Iadul sau Raiul?

Numai bine,

Raluca

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *