Constanţa Blog Meet 2015 – începutul unei poveşti şi lecţii

Share Button

Intalnire blog 1

În data de 22.08.2015 am început să scriu o nouă poveste în cartea mea de poveşti – Călătoria Ralucăi. O poveste despre oameni pasionaţi de social media, comunicare, scris.

Despre oameni care împărtăşesc valori comune, care au păreri şi susţin idei, îşi fac auzită vocea prin intermediul blogului.

Este adevărat că am cerut acest lucru şi am aşteptat ca lucrurile să se întâmple la timpul lor. Deşi scriu de 3 ani pe acest blog habar nu aveam că există o comunitate a bloggerilor constănţeni.

Dar cum lucrurile se întâmplă întotdeauna la momentul lor (nu atunci când îţi doreşti pe moment sau baţi din picior) am fost extrem de curioasă şi nerăbdătoare să particip la acest eveniment.

Joie Negru (www.joienegru.ro) este cel care mi-a lansat invitaţia. Este un blogger cu “experienţă” şi îl admir pentru că scrie despre viaţă… aşa cum este ea.

Şi le-am pregătit două tăvi de plăcinte dobrogene. Este greu să rămâi în memoria oamenilor dar dacă prezinţi un detaliu care îţi defineşte autenticitatea, ai rezolvat-o din punctul acesta de vedere. Acum sunt cunoscută ca “fata care a adus plăcinte”.

Astfel am descoperit oameni şi apoi poveştile din spatele lor. Unele poveşti se intersectau cu a mea iar altele aşteaptă să fie scrise… De mine împreună cu ei.

Am cunoscut o parte a fetelor şi baieţilor din Constanţa care scriu şi m-am bucurat să descopăr o mică “parte” din fiecare.

Cele câteva concluzii din final au marcat succesul organizării evenimentului – idei concrete privind evoluţia comunităţii bloggerilor din Constanţa.

Iată cu ce am rămas:

1. Blogul te inspiră să scrii, să devii o voce, să realizezi ceva concret cu pasiunea ta pentru un anumit domeniu. Sau pur şi simplu să prezinţi lumea filtrată prin valorile, experienţele şi sistemul tău de referinţă.

2. Prin intermediul unui blog poţi susţine o cauză – indiferent că este vorba despre o cauză pe care ţi-ai asumat-o sau pe care ai construit-o un blog este un spaţiu care îţi va oferi capacitatea de afiliere altor cauze asemănătoare. Se pot construi parteneriate şi se pot organiza evenimente în această direcţie. Este mult mai simplu să construieşti în jurul unei idei în mediul online pe care ulterior o vei materializa în offline.

3. O comunitate a bloggerilor este construită din oameni care au pasiuni diverse – de la care poţi învăţa şi cu care te poţi distra. Pentru că, inevitabil, vor deveni prietenii tăi.

Cred ca va fi despre poveşti, lecţii, evoluţie personală, proiecte cu impact pozitiv la nivel de comunitate.

PS. Am primit deja o provocare de la Cristina Joy (www.sportulesanatos.ro) – Zumba Bloggers. Cum îmi place să mă joc şi să dansez –  ce pot spune? De-abia aşteeeeept…

Îmi pare bine de cunoştinţa:

ddumi, Puștiul, Emilian, Iamntz, Sarius, Cristina, Urban Maria, Maria Aguriță, Zaku, Diana Slav, Redu, Radu, Sorin Amzu, joie negru.

Numai bine,

Raluca

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *