Conceptul “Frumuseţe 3D” şi Laura Busuioc

Share Button

Mă bucur extrem când observ creativitatea, pasiunea şi inteligenţa cum colaborează. Aceste dimensiuni ale fiinţei umane au un potenţial uriaş în a construi opere de artă memorabile, care durează în timp şi devin modele de urmat pentru cei din jur.

Tendinţele actuale în tehnologie, libertatea de care dispunem şi informaţia existentă lucrează împreună şi ne susţin cu adevărat potenţialul creator. De aceea sunt recunoscătoare şi consider că în prezent avem toate uneltele disponibile pentru a trăi o viaţă în acord cu scopurile, valorile, visurile şi abilităţile personale.  Ne putem construi un concept în care să integrăm toate acele aspecte care au potenţial de schimbare, inspiraţie pentru cei din jur şi ne ajută să materializăm principiile şi valorile în care credem.

Laura 5R

Laura Busuioc este iniţiatoarea conceptului Frumuseţe 3D, o femeie creativă care inspiră schimbări pozitive. Ea a oferit substanţă dimensiunii frumuseţe, privind-o holistic, drept o armonie Corp-Minte-Suflet, personalizată, adaptată în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecărei persoane. Mai mult decât atât, Laura este iniţiatoarea unei mişcări de educaţie şi informare a publicului prin evenimentele pe care le susţine, integrând explorarea celor trei domenii: Corp – produse sănătoase, Minte şi Suflet – psihologie şi armonizare psiho-emoţională.

Te invit să pornim într-o CĂLĂTORIE în care Laura ne va dezvălui mai multe detalii despre conceptul său, viaţă, viziune şi valori personale.

1. Care sunt valorile tale şi cele mai importante principii după care îţi ghidezi activitatea/viaţa?

Pot spune că valorile mele sunt cele desprinse din valorile universale: libertatea, natura ca şi sursă primordiala a vieţii, sănătatea, iubirea, adevărul, pacea, binele ca opus al răului dar particularizat fiecărui individ, etc.

Cel mai important principiu este, respectarea cuvântului dat. Acesta devine ca o promisiune şi se reflectă în obiectivitatea cu care identific soluţiile optime alături de un client/pacient. Plecând de la o problema specifică, în timpul şi cu resursele stabilite ajungem la rezultatul dorit exact aşa cum am apreciat la început, implicând şi posibilitatea unor aspecte necontrolate. E vorba de a da tot ce pot şi de a fi alături de el, în afara unui program de lucru, devotată fiind unei cauze în care cred.

2. Ce te-a determinat să construieşti aceast concept (Frumuseţe 3D)?

Laura 3R

Conceptul Frumusete 3 D: Corp – Minte – Suflet, este de fapt cumularea tuturor formărilor profesionale din domenii conexe ca: estetică, psihologie, terapii alternative şi abordarea holistică şi totodată personalizată în procesul de armonizare fizică şi psiho-emoţională, pielea fiind un barometru a mai multor dezechilibre şi boli.

A apărut ca o necesitate de a mă vindeca şi înţelege. Acest lucru l-am experimentat la nivel personal, fiind diagnosticată în adolescenţă cu o boală de piele. În decursul a 10 ani, nu am putut să o tratez alopat deoarece niciun medic nu a avut curiozitatea de a întreba ce moment important m-a impactat în momentul apariţiei bolii, astfel se încerca tratarea unui simpton şi nu cauzalitatea ei. Este o dorinţă arzătoare de a şterge  anii de suferinţă a altor persoane cu ajutorul acestui concept de sănătate şi frumuseţe, oferindu-le alternative.

3. Care au fost/ sunt persoanele care te-au inspirat şi în ce mod?

12068942_10206561382687744_4143917421631271195_o

Admiraţia mea se îndreaptă în special spre persoanele obişnuite, de lângă mine, care nu sunt atât de mediatizate, dar care nu încetează să mă uimească prin determinare şi curaj. Am un mare respect pentru oamenii care dovedesc că nu există imposibilul. Nu se sperie de eventualitatea unui eşec sau de ce zic ceilalţi. Încearcă, greşesc, dar se apucă din nou, până îşi ating visul. Mă inspiră oamenii care îi tratează întotdeauna pe ceilalţi cu respect şi bunăvoinţă, în pofida unor aparente diferenţe, cei care îşi fac treaba bine, în orice context. Dar ca să răspund totuşi la întrebarea ta, dau un exemplu: Maica Tereza, cunoscută pentru caritatea, generozitatea şi curajul ei.

4. Care sunt proiectele viitoare şi care este scopul sau mesajul acestora?

În viitorul apropiat, lansez un Program intern şi estetic pentru hidratare şi puritate cu Apă Vie, Iarbă de grâu, Lămâie şi Măr, care se bazează pe consumul sucurilor Detox timp de 30 zile, livrate la domiciliul clientului şi o şedinţă săptămânală la cabinetul de tratament dermato-cosmetic cu pastă de plante şi uleiuri esenţiale.

Un alt proiect important este organizarea seminariilor de informare gratuite pe diverse teme : sănătate, nutriţie, diverse metode de tratare şi întreţinere facială, etc.

5. Care este faţa frumoasă a României şi care sunt avantajele de a fi român?

Frumuseţea României vine din diversitatea formelor de relief, a tradiţiei şi  a ospitalităţii specifice.

Mândria de a fi român se rezumă la determinarea, devotamentul şi chiar încăpăţânarea cu care noi, aici, am reuşit şi reuşim să ne păstrăm ceva ce ne reprezintă. Limba a cărei baze sunt încă o enigmă, credinţa milenară, portul şi obiceiurile ce nu îşi au dată de naştere. Lăsând la o parte ospitalitatea, omenia pe care le consider ca fiind lucruri de preţ, am primit şi acceptat o sumedenie de minorităţi etnice, culturale şi religioase.

6. Cum poţi iniţia o schimbare pozitivă în mediul (comunitatea) din care faci parte fără a avea însă banii, mijloacele sau cunoştinţe în domeniul respectiv (aferente scopului, intenţiei tale)?

Sănătatea fizică şi mentală, ţine în proporţie de 80%  de modul în care te hrăneşti, dacă faci sau nu sport, dacă te odihneşti, ce emoţii şi sentimente experimentezi. Restul de 20% este transmis genetic sau are legătură cu mediul înconjurător şi sistemul de sănătate al ţării în care trăieşti.

Nu putem face nimic dacă suntem bolnavi, principala preocupare este să ne recăpătăm sănătatea şi vitalitatea. 

Seminariile gratuite ce oferă informaţii practice pentru a menţine şi a creşte calitatea vieţii pot fi instrumente care ar putea genera mai multe zâmbete în jurul nostru.

7. Ce te motivează să mergi mai departe chiar şi atunci când apar provocări (un ex. de provocare şi cum ai depăşit-o)?

Motivaţia principală este puterea de vindecare a propriului organism, de 10 ani nu mai iau medicamente. Îmi doresc să împărtăşesc acest lucru cu cei care sunt într-un impas sau suferă din pricina unei boli – puterea credinţei joacă un rol important în reflectarea calităţii vieţii, inclusiv a sănătăţii.

11116271_10206561382007727_2165541470644824999_o

 

În raport cu clientele mele, feedback—ul şi rezultatele îmi confirmă că şi pentru alţii e posibil, nu doar în cazul meu a fost valabilă vindecarea. Fiind un concept nou, au fost momente în care din motivaţii financiare eram pe punctual de a renunţa dar încrederea pe care  mi-au dat-o anumite cliente şi rezolvarea propriilor probleme  mi-au dat forţă să merg mai departe. Mă gândesc aici la recunoştinţa că mi-au dat voie să le susţin şi să le fiu alături în propriile obiective de sănătate şi frumuseţe, faptul că au afirmat că le-am schimbat viaţa.

8. Care este ultimul proiect pe care ai dori sa-l promovezi publicului?

Frumusete 3D

Evenimentul de pe 7 iunie, de la Fabrica de Sănătate, unde alături de invitaţii şi partenerii mei: Oana  Stan, co-fondator Techir si Alec Blenche, co-fondator si editor general al site-ului www.viataverdeviu.ro, co-fondator si consilier in cadrul restaurantului Bistraw Verde Viu, vorbim despre Frumusete 3 D: Reflexia sănătăţii la exterior – O călătorie în lumea Plantelor.

9. Din ce este format motorul schimbării României?

Generaţiile noi, şcolite pe afară alături de schimbarea lentă dar constantă a mentalităţilor mai vechi au făcut ca în 15 ani de la suflul cel nou şi peste 25 de la căderea cortinei, România să prezinte o faţă radical schimbată.

Cu noi ramuri economice în speţă IT-ul dar şi modernizarea celor rămase după procesul de privatizare, o gândire radical schimbată în rândul celor tineri dar nu numai, perspectivele sunt cel puţin îmbucurătoare.

Regulile economiei de piaţă sunt înţelese de mai tot românul, construcţia infrastructurii a devenit de ceva vreme o prioritate, reformele în mai toate sistemele naţionale sunt la rândul lor în desfăşurare.

Acestea fiind spune putem rezuma că oamenii ancoraţi mai bine în realitate, generaţiile tinere care recupereaza pe linia antreprenoriatului, investitorii care investesc în domenii mai variate şi de înaltă tehnologie alături de consolidarea şi responsabilizarea statului pot fi toate piesele unui întreg numit motor de creştere al României.

 Femeile sunt o altă resursă importantă de dezvoltare a României, ele au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar performanţele manageriale în mediul de afaceri.

10. Care este motto-ul tău şi cum îl aplici în viaţa de zi cu zi?

Laura 4R

Lumea este a celor ce vor, nu a celor ce pot!

Când doreşti şi crezi cu putere în ceva, acţionezi şi mişti lucrurile, realizezi ce vrei. Lipsa motivaţiei şi a pasiunii din ceea ce faci te va face inert şi nu vei excela în acea direcţie.

Numai bine,

Raluca

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *