12 fragmente inspirationale pentru anul acesta

Share Button

balena 1

 Sursa imaginii

In anul 2012 mi-am notat fragmente pline de invataminte din cartile pe care le-am citit, gandindu-ma ca imi vor furniza inspiratie in diferite situatii.

Astazi m-am gandit sa le impartasesc cu TINE, pentru un inceput de an plin de energie si motivatie:

 1. “Fiecare dintre noi isi are vocatia sau misiunea specifica in viata – nimeni nu-l poate inlocui, nici viata lui nu poate fi repetata. Ca atare, indatorirea fiecaruia este unica, la fel de unica este si oportunitatea de a o indeplini.”

Viktor E. Frankl – Omul in cautarea sensului vietii

 1. „Fericirea este o activitate, o devenire si nu ceva aflat in posesiunea noastra ca un dat imanent. Viata cea fericita este conforma cu virtutea si presupune eforturi serioase, nu joc.”

Aristotel – Etica Nicomahica

 1. „Ai practic o capacitate nelimitata de a invata si de a-ti forma deprinderi noi, obiceiuri si abilitati noi. Atunci cand vei invata prin repetitie si exercitiu, sa-ti invingi tendinta de tergiversare si sa-ti finalizezi rapid sarcinile cele mai importante, vei inainta cu viteza in viata, cariera si vei sti sa calci acceleratia.”

Brian Tracy – Incepe cu ce nu-ti place

 1. „Ne putem modifica circuitele creierului astfel incat sa nu mai cedam in fata acelor reactii repetitive, habituale si daunatoare care sunt produse ale mostenirii genetice sau experientelor trecute. Neuroplasticitatea (crearea de noi circuite neuronale) este abilitatea fiintei umane de a se transforma, a-si modifica gandirea si de a-si schimba perceptia asupra mediului inconjurator.”

Joe Dispenza – Evolve your brain

 1. “Modul in care va puteti pastra sanatatea este sa mancati ceea ce nu doriti, sa beti ceea ce nu va place si sa faceti mai degraba ceea ce nu doriti.”

Mark Twain

 1.  „Capacitatea de a ne controla impulsurile sta la baza vointei si a caracterului.”

Daniel Goleman – Inteligenta emotionala

 1. „Modul in care ganditi in diverse conjuncturi – povestile contextuale imaginate de fiecare – va poate transforma intr-un erou cotidian. Povestile pe care vi le spuneti pot face ca viata dumneavoastra sa ia o turnura pozitiva, plina de speranta si datatoare de putere sau dimpotriva, pot face ca viata sa fie amara, mizerabila si lipsita de speranta. Puteti alege singuri cum sa reactionati in situatii cotidiene care v-ar putea dezamagi, frustra sau supara”

Noah Blumenthal – Fii tu eroul!

 1. „Toate oportunitatile de care aveti nevoie in viata salasluiesc, in stare latenta, in imaginatia dumneavoastra. Imaginatia este atelierul mintii, locul in care energia mentala se transforma in impliniri si bogatie.”

Napoleon Hill – De la idee la bani

 1. Un principiu al prosperitatii: „constientizarea reprezinta observarea gandurilor si actiunilor dumneavoastra, in scopul de a putea trai pe baza alegerilor facute in momentul prezent, in loc de a trai condusi de programarea din trecut”

T. Harv Eker – Secretele mintii de milionar

 1. ‚Lumea este un invatator pentru intelept si un dusman pentru prost”

Debbie Ford – Partea intunecata a cautatorilor de lumina

 1. Creativitatea – idei originale care au valoare

Ken Robinson – The Element

 1. Nu te poti exprima autentic cand iti doresti cu tot dinadinsul sa impresionezi. Scopul tau in orice relatie trebuie sa fie plusul de valoare cu care contribui la viata celuilalt.

Keith Harrell – Atitudinea este totul

Care este citatul/fragmentul TAU preferat care iti alimenteaza Mintea si Spiritul si iti face CALATORIA mai luminoasa?

Scrie-mi, te rog, un comentariu!

Numai bine,

Raluca

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *